- Keramický kamado gril na drevené uhlie, inšpirovaný japonskou rúrou na ryžu, nadchol v 60. rokoch gril majstrov na celkom svete.
- Keď ho raz vyskúšate, už sa ho nikdy nevzdáte, pretože gril disponuje výhodami, s ktorými tradičné grily
súperiť nedokážu:
• 2 cm hrubá keramická stena
- Vďaka nej je prijímané teplo, rovnomerne rozdeľované po celom vnútri grilu.
• Vzduchotesné veko
- Gril pri spotrebovaní extrémne malého množstva paliva (až o 50% menej dreveného uhlia ako tradičné grily) dosahuje teploty v rozmedzí od 50 °C do 425 °C.
• Oválny tvar
- Vďaka nemu sa v grile vytvára tepelný podtlak ako pri normálnej rúre, ktorý sa dá ovládať prostredníctvom posúvacieho vetráka na spodnej strane zariadenia čo umožňuje používať gril nielen na grilovanie, ale aj na pomalé pečenie (slowcooking) alebo na údenie.
• Teplomer na veku
- Zobrazuje vnútornú teplou a uľahčuje jej reguláciu.
• Materiál a forma
- Udržiavajú vlhkosť vo vnútri, takže grilované jedlo nevyschne a ostane vyslovene šťavnaté.
• Jednoduché čistenie
- Gril sa po použití rozohreje na 350 °C, čím sa vo vnútri vypália sadze, tuk i zvyšky jedál.
Je vhodný predovšetkým pre gril majstrov so stiesnenými priestorovými podmienkami alebo pre tých, ktorý svoj gril radi berú na výlety. Na menšie vzdialenosti sa ľahko prenesie a zmestí sa do kufra auta alebo do ručného vozíka. V cieli sa jednoducho rozloží stabilný stojan z ušľachtilej ocele a na neho sa umiestni kupola grilu.
Nový komentár